Ismail Odetola
Ismail Odetola is een multidisciplinaire kunstenaar die zich richt op sociaal en politieke kwesties en ecologische rechtvaardigheid in de wereld van vandaag.
Zijn carrière als kunstenaar zou terug kunnen gaan tot 2015, toen hij als jonge fotograaf door de straten van Lagos zwierf op zoek naar beelden.
Later behaalde hij een certificaat in radioproductie in (2016) van de national broadcast academy FRCN In Lagos Nigeria en een certificaat in ondernemerschap (2017) aan de Bocconi University in Milaan, Italië.
Zijn visuele werken hebben wereldwijd prijzen gewonnen; UNESCO global youth photo 2017, EU/OECD youth photo contest 2018, FIBA Photo Contest 2018, Nasser Bin Hamad international youth creativity 2018, Flow tales 2020, ARTDEX 2021.
Zijn werken zijn ook te zien geweest in nationale en internationale tentoonstellingen. Waaronder: UNAOC, Felix Schoeller Photoaward, Blackartrmatters, Artfront Galleries, the peace studio, Flea circus, Embracing our difference, upthestaircase, lesnouveauxcollectionneurs, Open art, Harbor Review, Eco-aware gallery, hypersensium, African art in context. The Guardian UK, cold strawberries collective, SABAA- education, Vernacular art space laboratory, social art award, climate utopias, Li tang gallery, surface gallery.
Hij stond ook op de shortlist voor de Youmanity Award 2018, de Duitse Vredesprijs voor fotografie 2019 en de creatieve fotoprijs van Siena 2020. In 2022 wordt hij artist in residence aan Dogo Residence for New Art – Lichtensteig Switzerland. Hier zal hij werken rond het thema “Home”.
Nude is beauty
Hoe moet een persoon zijn? Niemand weet hoe hij moet zijn, maar naakt zijn is alles in de openbaarheid brengen, zonder plaats om zich te verbergen, zichzelf zijn zonder schaamte, op die manier is niets onschendbaar en niets is geheim. Naakt gaat verder dan seksualiteit, het is vrijheid. De ruimte waarin dit werk is gemaakt verbeeldt de naaktheid van de natuur en haar schoonheid, zo zijn de twee naakte mannen in tegengestelde dimensie geplaatst op droge bladeren, het concept is om te onderzoeken hoe de mens omgaat met zijn directe omgeving.
Deze kunstenaar steunen én een exclusieve print scoren?
Via onze webshop kan je multiples en originele werken kopen van verschillende jonge artiesten.
Bloot
Een groepstentoonstelling met 10 jonge artiesten verspreid over Vlaanderen. Curating the young brengt fotografie, schilderkunst, poëzie… in het straatbeeld van Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen en Hasselt.
Rode draad? Bloot, in al haar betekenissen. Letterlijk en figuurlijk. Ontdek in 1 van de 5 steden hoe de artiesten het thema elk op hun eigen manier vertalen.
Deze expo is een initiatief van Curating The Young, een jong en dynamisch curatoren-collectief dat ruimte opeist in de cultuursector voor aanstormend talent. Al 5 jaar geven zij op verschillende manieren een podium aan beginnende kunstenaars.
>> Klik hier voor een overzicht van de kunstenaars, routes en deelnemende handelaars <<